Panos Emporio

De senaste 2 dagarna har jag & kristall inte träffats så mycket då jag har gått modevisning för panos emporio, detta märks verkligen på henne då hon bla kissar konstant nu. Får mig att aldrig vilja lämna henne ifrån mig igen men samtidigt så måste hon ju lära sig att vara ensam med sambon med. Dock händer ju inte det så ofta då han jobbar väldigt mycket. Men jag får väl helt enkelt vara iväg mer på helgerna ;P


Ehm

För ett tag sen var Ehm på besök här hemma, Kristall gillade henne ! Kanske för att hon satt & pep med en leksak hela tiden ;P haha . Blev en långpromenad tillsammans med Ehmeli också =)

Kontaktannons

 

Jag heter Kristall och är lite mer än 3 månader gammal. Jag är en liten blandras, mamma är papillon & pappa är chihuahua. Jag älskar att vara ute trots att det är snö (sålänge jag har kläder på mig). Leka med andra hundar är det bästa jag vet, men jag har svårt för att hitta lekkamrater ! Är dem jättestora tycker dem inte jag är rolig & inte om dem är jättegamla heller. Jag behöver någon liten lekkamrat i min egen storlek som är i min ålder eller har barnasinnet i behåll ! För helt ärligt, det finns inget tråkigare än att ta långa rundor och inte leka med en enda hund. Då sover man inte så gott om natten heller !

Så alla små glada roliga hundar i malmö som vill leka med mig kan väl skälla till nästa gång ni ser mig ? ;)

/Kristall
ps. Jag letar inte efter ett förhållande ds.

Shawty

Vi hade kristall lös på gröningen igårkväll & långt borta såg vi en stor hund komma gåendes. Så vi kopplade kristall 6 mumlade något om mördarhundar.helt plötsligt börjar en utav ägarna till den stora hundens ena ägare började vinka & vi förstod såklart att det var shawty ! Så vi hade inte helt fel med mördarhunduttalandet ;P haha nej, men hon dära shawty är galen ! Tar nog ett bra tag innan de kan leka ihop =) Shawty är ju bara 2 veckor äldre än kristall & fattar inte riktigt att hon kan gå isönder.
Är det bara jag som får upp en låttext i huvudet varje gång jag hör shawtys namn ?

Shawty
Yea she was worth the money
Lil mama took my cash,
And I ain't want it back,

Det roliga (&hemska) med det är att Shawty har kostat en hel del i vetrinärskostnader redan, så texten passar verkligen in !

RÖSTA !

Kristall är med på Blandis virtuella utställning i kategorierna "charmtrollet" & "valpklassen" !
Alla tävlande kan ses på http://www.blandis.se/virtuella/index.php.
& rösta gör ni på http://blandis.se/blogg/?page_id=576 .
Nu hoppas både jag & Kristall att vi får era röster :)
Puss


Tradera

Har en auktion uppe på tradera på kristalls tröja som var för liten.
Den är 20 cm över ryggen utan krage 22 med !
Ligger uppe i 20 timmar till så passa på :)
http://www.tradera.com/Mycket-liten-hundtroja-med-regnskydd-auktion_107147905

Saknad

Igår var jag ifrån Kristall i hela 6 ½ timme!
Oroa er inte, sambon var hemma med henne.
Jag kom hem runt 2 inatt & blev helt tårögd när jag träffade henne igen.
Jag vet, jag är lame. Eller så skyller vi på skumpan.
Kristall var också jätteglad,
mammas lilla flicka !

 


Kristall 3 månader

För 3 dagar sedan var det alla hjärtans dag, då fyllde kristall 3 månader. Tänk att vi redan haft henne i 1 månad. Känns som jag hämtade min prinsessa igår. Samtidigt som det känns som vi känt varandra hela livet.

Skärpning !

Nu har det varit dåligt med bloggandet här så från och med idag tar vi tag i det igen, minst ett inlägg per dag iaf. Annars missar man ju för mycket ! Kristall har iaf blivit tuff & fått en massa nya kompisar. Hon vill leka med alla dock tycker de flesta hundar att hon är lite liten, & inte så jätterolig att leka med. Som Jonntes hund Pepsi på bilderna, eller lunchkorven som jag kallar honom. Han är en blandras mellan golden, labbe & basset. Hur kul som helst ! Lyssnar inte för fem öre heller, härlig kille det där ! Dock inte det minsta intresserad utav kristall :P

STOR FLICKA

Kristall ställde sig på vågen på djursjukhuset idag & den lilla krabaten väger redan 1,5 kg som en 1,5 liters mjölkförpackning! tänka sig vad snabbt hon växer ! Men hon är fortfarande liten ju, pyttepytteliten. Fast jag tycker hon är stor, har nog bara vant mig vid henne. Så fort man ser henne brevid sina stora kompisar så blir hon ju jätteliten.
Jag kommer ju trots allt att posta detta inlägget i kategorin "när jag var jätteliten" så jättestor är hon inte =)

12 veckors vaccinet

Yessir, idag var Kristall och fick sig en spruta. Stackaren tyckte inte alls om det, och jag var inte speciellt lugnande för henne heller. försökte att inte visa henne hur mycket jag flippa ut över sjukhus miljön och sprutan men det gick inte hon blev nervös ändå. Så sambon fick hålla henne medans vetrinären tryckte in sprutan i henne.
Jag stod o kolla på en tavla & nynnade under tiden.
Sen kom Kristall upp i famnen på mig och ville ha tröst. Sedan dess har hon sovit i princip hela tiden, inte konstigt. Hon fick ju gå upp tidigt idag också eftersom jag & sambon skulle iväg & bada så hon fick vara hemma hos min mamma som bor på samma gata som badanläggningen ligger på under tiden. Det gick alldeles utmärkt kristall älskar ju barn & mina två småsyskon är favoriterna. Så hon har busat runt hela dagen.
Hon följde även med och hämtade lillasyster på dagis, snacka om att barnen blev galna. alla skulle klappa henne & hålla henne konstant. Tack gud att hon älskar barn annars hade hon blivit livrädd ! Inte konstigt att snäckan ligger o sover här brevid mig nu =)

Kristalls nya kappa

Nu har den äntligen kommit !
Lite stor är den, men när snön väl är borta
så lär Kristall ha växt till sig en del !

Hon är supersöt i den, så himla svårt att fånga på bild bara,
hon vill ju inte sitta still !

[alla bilder är klickbara]




Lukas


Saknaden dör aldrig

Det vackraste som finns


Titta vad duktig jag är !


Snö i skåne

Det känns ju lite typiskt att när man väl skaffar en valp som dessutom är utav en liten o frusen ras så är det snökaos i skåne. Jag har aldrig sett så mycket snö i mitt liv, jag vill aldrig mer se så mycket snö i mitt liv. Det finns en anledning till att jag bor i skåne & till att jag inte åker på skidsemester. & nu när det är så pass mycket snö, vind & eländigt skit kan jag inte ens välja att stanna inne. Även om Kristall är i princip rumsren nu så måste hon ju ändå ut hur ofta som helst. Tur är det väl att hon inte heller gillar kylan trots allt, så det blir inte så långa promenader, förrutom då det är planerat att vi ska gå långt. Men då får hon ha både tjocktröja & jacka på sig :)
Kristall har även lärt sig att man ska springa omkring stolt med en pinne i munnen alternativt tugga sönder dem utav sin vän Ronja som är en dobberman / border collie.

Paris Hilton

Paris som har beskyllts för att ha gjort en massa chihuahuor hemlösa efter att hon startade trenden med chihuahuor som accesoarer som sedan dog ut. Nu kan man läsa  på en massa olika nöjessajter att paris har inskaffat sig en ny hund/accesoar, många utav siderna skriver att det är en chihuahua men det ser väl knappast ut som en renrasig chihuahua? chihuahua/pomeranian kanske ?iaf gudomligt söt ! men vad innebär detta egentligen ? Blir det en ny hype ? I sverige är et väl redan på gång om man kollar på bloggvärlden iaf, Kenza har sin chihuahua Armani, Amir får sin lilla chihuahua Cleo i mars & Kissie påstår att hon ska ha Cleos syster som är cremefärgad.
Klarar Paris Hilton av att ha hund ?Ifs har hon väl folk till det? Men den 15/8 2005 läsa detta på aftonbladets hemsida:

Paris Hilton, 24, gör sig av med en av sina allra käraste vänner - chihuahan Tinkerbell.
Anledningen är att hunden, som är av världens minsta ras, har blivit för stor.
- Hon gillar dem bara när de är riktigt små, säger en av hennes vänner till brittiska The Sun

Från en kändisvalp till en annan Nick Jonas från Jonas Brothers fick en liten golden retriever valp i födelsedagspresent, how cute !


Inköp

Rosakoppel med gråtassreflexer
samt ett "könsneutralt" svartkoppel med reflexer.
Leversnittar & en leksak med plastpiggar till kli i tänderna
Rosa barbie/prinsesströja
från puppia
Sen byta vi Kristallsjacka då knappen gått av.

Kristall, Dina & Skrållan

Nu är vi hemma efter vad som blev lite mer än en shopping runda. Vanessa, hennes hund Dina (5 månader, 75% chihuahua & 25% dvärgpincher) & Sofia kom och hämtade mig. Vi åkte bort till Caroli  & gick till dog fun, jag bytade Kristalls jacka & vi handlade lite grejer. Sen åkte vi vidare ut till Jägerszoo(?) & handlade lite till. Lägger upp bilder på vad jag köpt efter middagen :) Sen åkte vi hem till Sofia som har en Yorkiepoo på 2 år :)
Hundarna lekte runt en hel del o blev så pass till sig att det hände en massa olyckor, Dina bajsa & kräktes & Skrållan kissade inne. Kristall var duktig & lämnade ingen olycka efter sig ;D haha. 
Det är faktiskt inte ofta hon har olyckor nu längre, hon blev rumsren riktigt fort. & lydig :)
Hon somnade direkt nu när vi kom hem, intensiv dag för en liten valp !

Let´s go !

 

Nu ska jag & prinsessan shoppa - Igen ! Ska möta upp Vanessa & hennes nya vovve, Dina =) Sen ska hundarna få busa av sig lite sen ska vi in på Dog Fun & vi ska byta jackan (en knapp har gått sönder) köpa 2 nya koppel (sambon ville ha ett "köns neutralt" jag vill ha rosa) & sen får vi se vad mer vi hittar =)